Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Utrecht Conservatory Strings met twee grote Britse componisten in Westerkerkmuziek Veenendaal

3 november 2018 @ 16:00 - 17:15

Gratis

Op 3 november om 16.00 uur geven de Utrecht Conservatory Strings o.l.v. Mikhail Zemtsov een concert in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal. Het strijkorkest, bestaande uit alle studenten die een strijkinstrument studeren op het conservatorium, voert werken uit van Edward Elgar en Benjamin Britten. Op het programma staan Elgars Serenade for Strings in e- minor, Op. 20, een jeugdig werk van één van Engelands grootste componisten. Van Benjamin Britten, die wel als de belangrijkste 20e eeuwse Britse componist wordt beschouwd, klinken het weemoedige Lachrymae voor altviool en strijkorkest en de indrukwekkende ‘Variations on a theme of Frank Bridge’. Britten maakt door middel van deze Thema en variaties een muzikaal portret van componist, vriend en (mede-)pacifist Bridge. Het thema uit de Drie idyllen wordt op diverse wijzen bewerkt en het gehele werk ademt ook de sfeer van Bridge. Dat is niet verbazingwekkend; Britten was een leerling van Bridge, maar samen hadden ze ook een gemeenschappelijk muziekinstrument als uitvoerend musicus: de altviool. Beiden kenden dus de (on)mogelijkheden van de strijkinstrumenten.

Mikhail Zemtsov werd in 1969 geboren te Rusland en studeerde aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou en aan het Maastrichts Conservatorium bij Mikhail Kugel. Hij won verschillende concoursen: 1st International Viola Competition (1998, Wenen) en Elisa Mayer String Competition (1998, Hamburg). Als solist trad hij op met divers beroemde orkesten, onder andere met het Moskou Conservatorium Kamerorkest, het Luxembourg Philharmonisch en Het Residentie Orkest. Hij nam zes cd’s met kamermuziek op. Mikhail is docent altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Utrechts Conservatorium. Hij is chef-dirigent van de ‘Utrecht Conservatory Strings’ en het ‘Concerto Grosso Youth Orchestra’ in Rotterdam.

De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie over het programma en de musici is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Gegevens

Datum:
3 november 2018
Tijd:
16:00 - 17:15
Kosten:
Gratis
Website:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl

Organisator

Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal
E-mail:
mailto:info@westerkerkmuziekveenendaal.nl
Website:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl/

Locatie

Westerkerk
Goudvink 2
Veenendaal, utrecht 3906AL Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.hervormd-veenendaal.nl/home-westerkerk

0 comments