Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Christmas Carols door de Roden Girl Choristers in Westerkerkmuziek

15 december 2018 @ 16:00 - 17:15

Gratis

Op 15 december om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door de Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries en m.m.v. Sietze de Vries, orgel.

Bij dit meisjeskoor, dat bestaat sinds september 2000, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden heeft zich onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries inmiddels een klinkende reputatie verworven.

Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale cohesie binnen de groep.  Geschoeid op Anglicaanse leest wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke en open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en daarbuiten. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals Carmina Burana van Carl Orff en Mass of the children van John Rutter.

Op het programma staat een mix van carols en bekende Engelse advents- en kerstliederen zoals ‘O come, o come Emanuel’, ‘God rest you merry gentlemen’ en ‘Hark the herald angels sing’. Diverse malen worden de luisteraars uitgenodigd om mee te zingen met deze liederen.

De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
16:00 - 17:15
Kosten:
Gratis
Website:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl

Organisator

Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal
E-mail:
mailto:info@westerkerkmuziekveenendaal.nl
Website:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl/

Locatie

Westerkerk Veenendaal
Goudvink 2
Veenendaal, Utrecht 3906 AL Nederland
+ Google Maps
Website:
www.westerkerkmuziekveenendaal.nl

0 comments